Om Klubben

 

Det hela började med ett gäng grabbar med stort bilintresse som träffades i en idag riven lagerlokal vid Kroppstad och som hade bestämt sig att bilda en klubb. Kommunen var till en början oförstående och tyckte att vi kunde gå med i SMK Eda. Men klubben bildades efter en del turer. 1987 kunde vi ståta med en klubblokal, då fick vi nyttjanderätten för hemvärnsgården av kommunen.


Vi körde den som en kombinerad klubblokal, ungdomslokal och hyrbar festlokal. Mycket kraft gick åt till att iordningställa lokalerna till en trevlig samlingsplats. Vi byggde om hela scenen, byggde en bar, samt målade om både in och utvändigt. Vårt huvudsakliga mål var dock inte att driva en ungdomsgård, så jakten gick vidare på att få tag på en lämplig garagelokal.

1990 erbjöd kommunen oss lokaler i Normas gamla fabriker, kravet var att vi lagade taket. Ett gäng av oss fick fram den erforderliga summa pengar som krävdes, och äntligen hade vi fått en lokal lämpad för vårt intresse.

Garaget har vi fortvarande kvar, 2003 övertog vi även övervåningen i samma byggnad. Den hyrdes tidigare av ÅBK- Åmotfors båtklubb. I dag finns det totalt 20 garageplatser i två våningar samt gemensamma utrymmen för aktiviteter, duschar, verkstadsdel med maskiner samt en stor klubblokal som vi nu håller på att färdigställa. Intresset för gamla och nyare entusiast bilar och MC och mopeder bara ökar från år till år. I dagens slit och släng samhälle är det viktigt att renovera, bevara och vårda dessa fantastiska fordon. Ett viktigt kultur arv att ta vara på och visa upp.

ÅMK’s medlemsantal är på väg uppåt, och idag är vi över 100st entusiaster i klubben. Intresset för en egen garageplats är stort och eftersom utrymmet är begränsat får man snällt ställa sig i kön. Du som har motorintresse i någon form, bli medlem du också! Då får du möjligheten att vara med i gemenskapen och delta i våra aktiviteter. Du får också bra rabatter på reservdelar hos  ett antal firmor i branschen.

Men viktigast av allt du får möjlighet att tillsammans med likasinnade värna om vårt intresse för klassiska fordon och se till att även våra barn och barnbarn kan njuta av att åka i farfars gamla klenod.

 

20 års jubileum

Lördagen den 27:e Augusti 2006 firade Åmotfors Motorklubb sitt 20 års jubileum med en bilutställning Vid Lögarberget i Åmotfors. Läs mer här >>>